Webdejitansla seviyeli paylaşımlar Aile forumu
Duyurular: Öncelikle Webdejitans Foruma Hoşgeldiniz.Bu forum 7 den 77 ye her yaşa hitap eden seviyeli bir aile forumudur.Lütfen önce forum kurallarımızı okuyunuz.Forum kurallarına uymaya özen gösteriniz.Yardım isteklerinizi özel mesajdan yapmayınız,özel durumlar haricinde cevaplanmayacaktır,yardım isteklerinizi forum üstünden uygun başlık altında yapınız.Kayıt olurken lütfen geçerli bir mail adresi yazınız.Kayıtlar aktivasyon gerektirmektedir.Teşekkürler.

Lütfen Forumda büyük harf
kullanmayınız,
nette büyük harf hakaret anlamına gelir..

Forumda 300 gün hiç aktif olmayan ve hiç mesajı bulunmayan üyeler sistemden silinmektedir, bilginize....

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Eylül 09, 2010, 10:42:05 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Alaçatı: Ege’de bir yer...  (Okunma Sayısı 1431 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ofelya
Moderator

teşekkür 124

« : Temmuz 19, 2007, 08:24:16 ÖS »

Kimi yerlerin ismi tılsımlıdır, sanki... Kimi yerlere erken gidilir. Kimilerine ise geç gidip değeri vakitli anlaşılır. Alaçatı benim için erken gidilmiş bir yerdir. Yani gidilmiş ama teğet geçilmiş bir yer. Gidilen yerleri anlamlandıran şey, o yerin dokusuna, rengine, tadına varabileceğimiz bir öze hazır olmaktan geçiyorsa eğer. Dolayısıyla benim varlığım da 2006 yazının bittiği Eylül günlerinde Alaçatı’yı duyumsadı.

Hava güzel, yerler temiz. Uçucu, ılık ve ferah sözcüklerini çağrıştırıyor deniz. Öncesinde yol üstü Çeşme. Ankara’dan uzun bir yolculukla indiğimiz bir sahil kenti Çeşme. Böylesi büyük yaz kentleriyle barışık olmayan ruhlarımız Çeşme’nin yüzüne bile bakmadan hızla Alaçatı’ya atıyor kendini. Alaçatı’da sabahın bir kokusu var. Ege kasabası kokusu bu. Mavi pencerlerinden turnaların uçtuğu bir kuş göçü kokusu.

Eski yeldeğirmenlerinden, çarşıdaki uzun ve güzel caddesinden yürüyoruz. Yol kenarlarında rengahenk, güzel mi güzel çiçekler göze çarpıyor. Bu yürüyüşün amacı kalacak bir yer bulmaktı fakat bu hedef yerini keyifli bir sabah yürüyüşüne bıraktı. Beyaz kireç en çok Ege’ye yakışıyor. Üstünde nazlı bir gülüş barındıran bu güzel evler, bu sevimli taş sokaklar ve bu eşsiz havaya...

Aklıma fesleğen gibi, zeytin gibi nesneler geliyor bu yolda yürürken. Sadeliğin güzelliğini düşünüyorum. Huzur rüzgarla birlikte esiyor.

Birkaç saat böyle geçtikten sonra Çark plajına yol alıyoruz. Çark plajına giderken Alaçatı kasabasından çıkıp bir başka yere gidiyoruz sanki. Boz tepeler, uzaktan göz kırpan maviler, parlak bir güneş...

Alaçatı’nın güzel sokakları ile Çark plajının daha yakın olduğunu düşünüyordum. Keşke akşamları ve sabahları yürüyerek kolayca ulaşılabilecek mesafede olsaydı. Ama beklediğimden daha uzak bu yol. Yine boz bir görüntü gözlerimize çalınan.

Otelimize yerleşiyoruz. Hoş bir deniz manzarası, ince ince esen bir yel var balkonumuzda. Sezon sonu olduğu her yerde hissediliyor. Alaçatı koyunun açık tarafına bakıyor manzaramız. Bu balkon derin ve temiz nefesler alınsın diye hazırlanmış. İşte böylesine iç açıyor.

Sahile inen toprak yol boyunca yürüyoruz. Taş yapıların ve Babylon Alaçatı’nın girişinin yamacından geçiyoruz. Yol bitmek uzere. Duvarın arkasındaki birkaç kişi bize diğer tarafa atlayabileceğimizi söylüyor. Hay hay diyoruz ve böylece önümüzdeki günlerde sörf üssümüz olacak Active Surf Center’a boylece adım atmis oluyoruz.

Bizi karşılayanlar sıcak. Fiyatlar da uygun. Yeni başlayanlar için sörf dersi alma isteğimizi sevinçle paylaşıyoruz. Herşeyi tastamam ayarlıyor ve bizi çok çabuk rahat ettiriyorlar.

Bir şeye “yeni başlayanlar” için ilk anlar sarkacın çok hızlı hareket ettiği, beklenti ile gerçekler arasında gidip geldiği hızlı yargı anları gibi. Sanki...
O yüzden de yeni başlayanlar için başlanan şeyin ilk anları belirleyici... Ben zevk ve dinginlikle bekledim ilk ders saatini. Öyle güzel başladı işte. Gölgede bir minderin üstünde oturdum yarım saat . Gelen geçeni, uzak denizi izledim ve rüzgar esti gölgede.

Sonra sörf başladı. Board üzerinde kalmak zor değildi. Kaldı ki bu işe başkoymuşuz. İlk gün tüm zahmetiyle çalıştık. Üçüncü gün sonunda Active’den Güven Hoca’nın üstün hocalığı ve ilgisi ile 4,5’luk yelkeni çok rahat kullanır hale geldim. Öylesine keyif dolu ki rüyalariniza sarkabiliyor bu spor. .

Kisacası kalbimi okşayan bir sporu keşfettiğimi söyleyebilirim. Görecelidir elbet, bünyeye, doğaya göre değişir mutlak. Ama denemeye değer. Alaçatıya varirsiniz, bumbayi tutar, boarda atlarsiniz, rüzgarla doldurursunuz yelkeninizi, arkanizdan sesi gelir denizin... Yol alırsınız kendinize ve denize doğru...

Alaçatı Ege’de bir yerdir. Tadı yüreğinizde bir yerdedir. Eylül yazın bitişi vız gelir, bir yaz daha biter, yazın bittiği duyulur her yerde, surf yeni yazlar getirir.

Yelken, yaz ve başka düşünceler derken büyük Latin ozanı Horatius’un dizeleri akla geliyor. Nedendir, çağrışır işte. Düşündükçe yani. Benzersiz Oktay Rifat çevirisiyle “Ortası”...

“Dümeni durmadan engine kırmak da,
Kuşkudan, kıyı kıyı yol almak da boş.
Güzeli, Likinius, işin ortası.

......

Bugün başın dertteymiş, yarın ne belli!
Apollo bu, her zaman yayını germez,
Arada bir, bakarsın, lirini çalar.
Yürek de, güç de gerek zora gelince;
Ne var ki, elverişli havada bile,
Kişinin, yelkeni küçültür, bilgesi.”
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle

Her şeye rağmen gülmelisin:)
Sponsor Linkler
Linkler

Linkler: 1

View Profile
Re: Alaçatı: Ege’de bir yer...
« Posted on: Eylül 09, 2010, 10:42:05 ÖÖ »

jitans
jitans
Administrator

teşekkür 226

« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2007, 01:38:05 ÖS »

Ofelya bu yazı sana mı ait çok hoş bir anlatım,uslüp var,harika

Linklerin görülmesine izin verilmiyor
Linkleri görebilmek için Şimdi Üye Ol veya Giris yap

DİĞER BLOGLARIM
Linkleri görebilmek için Şimdi Üye Ol veya Giris yap   *(yapım aşamasında*yeni*)*
kodların çoğu ve yazılar,bana aittir,
lütfen kaynak göstermeden yayınlamayalım,emeğe
ofelya
Moderator

teşekkür 124

« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2007, 05:13:16 ÖÖ »

ahhh ahh kıymetimizi bilmiyolarki Wink

Her şeye rağmen gülmelisin:)
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

SitemapsSITEMAPS 
Start Page0Page1Page2Page3Page4Page5

Copyright © 2007 webde jitans. Her hakkı saklıdır
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
.. . Bu Sayfa 0.268 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu