Webdejitansla seviyeli paylaşımlar Aile forumu
Duyurular: Öncelikle Webdejitans Foruma Hoşgeldiniz.Bu forum 7 den 77 ye her yaşa hitap eden seviyeli bir aile forumudur.Lütfen önce forum kurallarımızı okuyunuz.Forum kurallarına uymaya özen gösteriniz.Yardım isteklerinizi özel mesajdan yapmayınız,özel durumlar haricinde cevaplanmayacaktır,yardım isteklerinizi forum üstünden uygun başlık altında yapınız.Kayıt olurken lütfen geçerli bir mail adresi yazınız.Kayıtlar aktivasyon gerektirmektedir.Teşekkürler.

Lütfen Forumda büyük harf
kullanmayınız,
nette büyük harf hakaret anlamına gelir..

Forumda 300 gün hiç aktif olmayan ve hiç mesajı bulunmayan üyeler sistemden silinmektedir, bilginize....

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Temmuz 30, 2010, 04:05:33 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Reklamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Rüyalar Tatlıdır  (Okunma Sayısı 343 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
maliyeci
moderatör

teşekkür 100

« : Şubat 24, 2010, 09:34:21 ÖS »

Sabah olduğunda, elbisemi giyip her zamanki gibi işe gitmek üzere otobüs durağına koşuyordum. Otobüs bir iki dakika geçmeden gelmişti. Çok sevindim. Otobüse adım attığımda şoförün güler yüzle;
 --“hoş geldiniz” sözleriyle bir kat daha şaşırdım. Bugün otobüs biraz daha boş gibiydi sanki. her zamanki gibi tıka basa tulum peyniri sıkıştırılmış yolcular yoktu. boş bir koltuğa oturmak üzere yanaştığımda, iki kişilik koltuğun öte yanında oturmuş üniversiteli gencin, biraz daha yana yanaşıp;

--“Buyrun oturun” demesi biraz daha garip geldi bana.. neyse.. Bugün iyi bir günümdeydim herhalde... otobüs ,ineceğim durağa yanaştığında bastığım stop lambasının hemen ardında şoförün;

--“Dikkat edin lütfen ..dikkatli inin. hayırlı işler” demesi yüzümde biri mutluluk işareti oluşturdu..

---“Allahım ne iyiydi bugün herkes....” işyerime vardığımda mutlulukla herkese “günaydın “dedim. bir ağızdan ;

–“günaydın “karşılığın aldım. bütün iş arkadaşlarım mutlu ve sevimli gözüküyordu gözüme. bayan arkadaşlardan biri hızla sabah erkenden demlenen çayı bardağıma doldurup ikram etti ..

---“Ohh ne ala “dedim .. az sonra müdür beyini gür sesiyle irkildik.. Her zamanki gibi fırçamı yiyecektik.. Hayret! müdür gayet sevecen ve baba bir tonda

--“Arkadaşlar bir sıkıntınız varmı ?” deyiverdi. Hiç birimiz yok diyemedik.. olanları saydık.. ihtiyacımız birkaç saat sonra giderilmişti bütün amirlerimiz gayet nazik ve dikkatliydiler bizi kırmamak için her zamankinden daha gayretliydiler.. Fırça yemiyor, aksine iyi sözler işitiyorduk vatandaşlar, işlerinin yetişmesi yönünden hiçte kırıcı ve anlayışsız davranmıyorlardı ---“olsun beyefendi işler çok yoğun bir dahaki sefere gelir yine sorarız “diyorlardı. bizi hiç kimse üzmüyordu. O gün krediye ihtiyacım vardı. Bankaya indim. Cüzi bir miktar kredi çekmek istedim. Banka memuru:

--“İki kat daha fazla verebiliriz. hemde kefilsiz “deyiverdi. Şaşırdım! Bu kadarı da fazlaydı artık --- “nasıl olur? dedim,” kefil, gerekmiyor mu?” --“Hayır, “.dedi tatlı bir gülümsemeyle bayan.

---“Olsun” dedim. gerekli işlemler biri kaç dakikada tamamlanıvermişti. Krediyi, keyifle cebime koydum. borç morç hepsini ödemiştim. Bakkala, kasaba, manava daha bir rahat yaklaşıveriyordum bugün. Akşam kirayı ödemek lazımdı. Eve vardıktan birkaç dakika sonra, ev sahibi kapıya dayanmıştı

----“Yandık!” dedim. yine zam isteyecekti her zamanki gibi.. oysa durum farklıydı ---“Beyefendi. Bugüne kadar sizden çok memnun kaldım. Benim birkaç evim var.. bunu kabul edermisiniz. Size hediye etmek istiyorum. lütfen yanlış anlamayın” dedi. Allahım !!..bu nasıl bir şeydi.kirada oturduğumuz evi bize hediye ediyordu. hemde ve sahibi. Herkes, her şey benimle beraberdi. ----“olamaz !”dedim.

---“Olamaz! . böyle birşey olamaz!” dedim. Hızla doğruldum. kafamı sertçe yatağın kenarına vurmuştum gözlerimi oğuşturdum.. Allahım bu bir rüyaydı, saate baktım.

--- “Eyvah işe geç kalıyorum” dedim. hızla giyinmeye başladım .. Otobüs durağına bir elimde kravatım, bir elimde ceket koşarken, otobüsün hınca hınç dolu dolu geçtiğini gördüm. Dur, işaretini yaparken başını pencereden sallayan şoförden okkalı, arabesk bir küfür yemede cabasıydı.. gün, her zamanki gündü. Gerçekler maalesef acıydı..Rüyalar ne güzeldi Allahım.. bu gecede tekrar görebilecek miydim?...

Neyse gece olsunda bir kez daha mutlu olurdum belki.. hayalle yaşayan, hayalle yatsın. Üstadın, dediğini anlamak lazım. Gerçekler acıdır, bilmek gerekir
Bu Konuyu Paylaş
Google Ekle Facebook Profiline Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle
Sponsor Linkler
Linkler

Linkler: 1

View Profile
Re: Rüyalar Tatlıdır
« Posted on: Temmuz 30, 2010, 04:05:33 ÖS »

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC

SitemapsSITEMAPS 
Start Page0Page1Page2Page3Page4Page5

Copyright © 2007 webde jitans. Her hakkı saklıdır
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM
.. . Bu Sayfa 0.092 Saniyede 21 Sorgu ile Oluşturuldu